Wednesday 22 October 2014

EL SETMANARI SÚRIA, Cultura emprenedora

20 alumnes de 5è de primària del Col·legi Sant Josep de Navàs participaran en el projecte Cultura Emprenedora a l’Escola

Redacció.-
Un total de 20 alumnes del curs de 5è de primària del Col·legi Sant Josep de Navàs participaran aquest curs 2014-2015 en el projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEME), un programa pioner que té per objectiu fomentar la cultura emprenedora a les escoles.

El projecte es basa en realitzar un treball real: la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa de fabricació de productes artesans, la venda en una fira o mercat de la població i la sol·licitud, si cal, d’un microcrèdit.

És tracta d’un projecte educatiu on es treballen un conjunt de valors i capacitats individuals com el treball en equip, la planificació, la responsabilitat, la creativitat, la comunicació, la motivació, l’autonomia i iniciativa i  la curiositat, entre d’altres, que són rellevants per impulsar qualsevol activitat o iniciativa, ja sigui professional i/o social, a més de contribuir al desenvolupament personal.

Durant el curs escolar, tots els alumnes de l’aula creen, gestionen i tanquen una cooperativa, procés que comporta tasques tan variades com la de constituir la cooperativa (denominació, estatuts, finançament, etc.), o el disseny del producte i imatge corporativa (nom, logotip,..), etiquetatge, publicitat, venda, entre d’altres.

L’objectiu és que, en un context creatiu i lúdic, l’alumnat desenvolupi capacitats emprenedores mitjançant un aprenentatge transversal, a la vegada que manté contacte amb entitats i empreses del territori, facilitant la integració de l’escola amb l’entorn. Així doncs, és un projecte molt ampli que pretén involucrar no només a l’alumnat sinó també al professorat, l’equip directiu, famílies, administració, societat, empreses, entitats, mitjans de comunicació, etc.

Enguany participaran al projecte 45 municipis i 91 centres educatius de la província de Barcelona. Està prevista la creació de 154 cooperatives i la participació de 3.850 alumnes.

El projecte Cultura emprenedora a l’escola està promogut per la Diputació de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament de Navàs i el Consell Comarcal del Bages.

El programa educatiu a l’escola compta amb l’assistència tècnica de la Ciutat Industrial de la Vall del Nalón, S.A.U. en la formació al professorat, l’elaboració dels materials didàctics, el manteniment de la web del projecte i el desenvolupament de les tutories presencials i virtuals.

Més informació: http://www.diba.cat/web/educacio/cataleg/col-laboracio-amb-els-centres/col-oferta/culturaemprenedora

No comments:

Post a Comment